אנשים רבים יוצאים מדי יום לעבודה מתוך מטרה להרוויח כסף ולהתפרנס. מקום העבודה מצידו מציע לכל עובד תנאי עבודה שאמורים להיות מספקים ובטוחים. עבודות רבות מוגדרות כמסוכנות ויש לבצע אותן בתנאי בטיחות קפדניים. כאלו הם עבודות באולמות ייצור, תיקונים וטיפולים שמתבצעים בגובה, עבודות במעבדות רגישות ולצד חומרים מסוכנים, עבודות שמתבצעות בכבישים, בבניין ועוד. בכל אתר עבודה יש רמת סיכונים שונה ולכל אחד כזה יש להתאים הוראות בטיחות המתאימות לו.
פעולות שונות
יועץ בטיחות בעבודה הוא האדם אשר מדריך את ההנהלה לגבי הוראות ואמצעי הבטיחות המתאימים. הוא יפעל במספר דרכים: הסברה והדרכה, הכנה של מערכי ניהול הבטיחות, הכנת תוכניות בטיחות ואישורן, ביצוע סקרי סיכונים וניהולם, הקמת מערכי חירום שכוללים צוותי חירום וביצוע תרגילים. הנחיות מיוחדות לסיכוני אש, לעבודה עם חומרים מסוכנים ולעבודות בגבהים. בפועל תהיינה לו המלצות על אמצעי הבטיחות הנדרשים, הוא יבצע בדיקת אתרי העבודה כולל הצבת שלטי אזהרה או הנחיות במקומות בולטים. הוא גם יבצע ביקורות על בסיס קבוע.
הקפדה על הוראות בטיחות ותקנים רשמיים
המטרה היא לייצר מצב בו העבודות באתר תתבצענה בבטיחות מקסימאלית למען שמירה על בריאות העובדים ועל מקום העבודה עצמו. כל תקלה חמורה יכולה לפגוע בעובדים, ליצור נזקים כלכליים ואף להשבית פעילות. קיימות הוראות בטיחות רשמיים שמתפרסמות על ידי משרד העבודה והרווחה ויש צורך לשנן אותם ולנהוג על פיהם. נקיטת אמצעים כאלו תקטין מאוד אירועי בטיחות. כך, כמות ומימדי התאונות יתקטנו למינימום או ייעלמו כליל. במידה ותאונות תקרינה על המנהל להוכיח כי אכן ננקטו הצעדים הדרושים לבטיחות.
חיסכון כספי
רווחת העובדים במפעלים ובכל מקומות עבודה אחרים חשובה ובתוך הקטגוריה הזאת יש לכלול בטיחות. עובד ייתן תפוקה טובה יותר כאשר הוא ייווכח לדעת שמנהלו דואג לו ולבריאותו. המפעל עצמו חוסך בהוצאות שנובעות מהיעדרויות בשל בריאות, מתשלומי כספים עבור מחלה וביטוח לאומי, מתביעות לנזקים רפואיים ונכויות. נכון הוא, שחברת הביטוח והביטוח לאומי נושאות בעיקר הנטל אבל גם המפעל יידרש לתשלומים בגין פגיעות בעובדים והשתתפות עצמית בביטוח. מומלץ לשכור שירותים של יועץ בטיחות בעבודה שהינו בעל ידע וניסיון נרחב בתחום.