זכויות רפואיות לחוד ומימוש לחוד. המציאות מלמדת שלצד העובדה שלתושבי המדינה מגיעים שלל זכויות רפואיות – זכויות מטעם ביטוח לאומי, ביטוחים פרטיים, מס הכנסה וכדומה, הרי שהמימוש אינו קל ומהיר כפי שמצופה, אלא לרוב כרוך בלא מעט בירוקרטיה, טפסים וועדות. מדוע זה קורה? כי אף אחד לא ממהר לחלק כספים, פניות למימוש זכויות זורמות למערכת מדי יום, לא כל מקרה נכנס למשוואה וכמובן כיוון שיש לבחון כל מקרה באופן פרטני – צריך לקבוע את אחוז הנכות, איזה גוף אחראי להעניק את הפיצוי וכדומה. אי לכך הרבה פעמים אין זה רק מספיק להסתמך על הצדק ועל הנתונים, אלא יש להיעזר בשחקן חיזוק שבקיא בתחום ושיודע לקדם מהלכים, ועל כן מוטב להכיר בעובדה הבאה מוקדם ככול הניתן: מומלץ לפנות אל גופים מסייעים!
סיוע מקצועי
ציינו גופים מסייעים ועל כן נרחיב ונציין שהיריעה רחבה. ניתן להיעזר בעורכי דין, יועצי מס, רואי חשבון, חברות למימוש זכויות, גופים שפועלים בהתנדבות וכדומה. גופים מעין אלו קריטיים עבור מימוש זכויות רפואיות, ולו כי הם בקיאים במונחים, בתקדימים, באופי ההתנהלות ובעת הצורך הם יודעים להפנות לאנשי מקצוע משלימים. בנוסף, גוף מקצועי יידע לבחון האם קיימת זכאות להחזר מס, יכין את הלקוח לקראת הוועדה מטעם הביטוח הלאומי, יסייע להגיש טפסים, באיסוף המסמכים הנחוצים ובבניית התיק הרפואי, יפנה לרופאים מומחים וכדומה.
עזרה מטעם המדינה
חשוב לדעת שעל מנת לקבל עזרה במימוש הזכויות הרפואיות, אין חובה להוציא כסף, וזאת כי המדינה עצמה מכירה בקושי שכרוך בהתנהלות האישית מול הביטוח הלאומי, ועל כן הקימה לטובת האזרח עזרה ייעודית. מכאן שבין אם בוחרים בסיוע של חברה כזו או אחרת, תמיד יש לבחון מראש מה מוצע בתמורה והאם היקף העזרה מספק.
ללמוד מהנתונים
אם בוחנים את הנתונים, מוצאים שמי שבוחר להתנהל בעצמו, לרוב אינו זוכה לממש את סך הזכויות שמגיעות לו, אך אם רק פונים לקבל עזרה מקצועית, נתוני ההצלחה מזנקים ל90%. מכאן שגם אם צריך להוציא כסף עבור תהליך שבו מבקשים לקבל כסף, הרי שהנתונים מלמדים שעדיין מדובר בבחירה כלכלית. כמו כן, יש לזכור שלא פעם מדובר בסכומים מאוד גבוהים, כך שאין להיות שאננים. מה עוד? ראוי לזכור שאדם שאינו מגיע מהתחום אינו יודע מה באמת מגיע לו, ועל כן פנייה לגוף מקצועי בודקת באופן פרטני מה ניתן להשיג מאיזה גוף, משמע שוב מדובר בהוצאה מניבה.
אודות התהליך
גם על מנת להיעזר בגורם מקצועי חשוב לדעת כיצד להתנהל, ופה נציין שסביר שינחו אתכם, אך בעיקרון יש לבחור את הגוף המועדף ולעבור ייעוץ ראשוני. בעת הייעוץ ייבחנו פרטי המקרה ויתחיל להתבהר לאיזה סוג של פיצוי ניתן לצפות. לאחר מכן ייאסף סך החומר הרלוונטי (כולל חוות דעת רפואיות, הצהרות, נימוקים וכדומה), יוגשו סך המסמכים שמיועדים למוסדות השונים, תיערך הכנה מקדימה לקראת הוועדה הרפואית ואף תיערך בדיקת זכאות להחזרי מס.
מקבלים החלטה!
לבסוף נסכים שאין זה הגיוני שברגע שמבקשים לממש זכויות וחשים במצוקה מגלים חומה של בירוקרטיה, אך אלו העובדות וטוב לדעת מראש כיצד להתמודד עמן. עוד נחדד שחשוב לדעת שני דברים: התהליך לוקח זמן וכל עוד נעזרים בגוף מקצועי והצדק עמכם, הגיוני שתקבלו כל שקל שמגיע לכם. מכאן שבמקום להסתבך, להרים טלפונים ולחשוש מאיבוד זכויות, ראוי לדעת שסה"כ צריך להחליט מי ילווה את התהליך, ופה ניתן להיעזר בטיפים של מכרים. בהצלחה!