רשלנות רפואית מוכרת לנו היטב ואנו שומעים על לא מעט מקרים בתקשורת וכותרות הזועקות את כאבם של מטופלים כדוגמת "בגלל רשלנות רופאים אבדתי רגל" או "עברתי התקף לב וקיבלתי אקמול", מקרים שבהם רופאים מנתחים שכחו מספרים או כלים בגופו של המנותח ועוד שלל דוגמאות נוספות.
במקרים של רשלנות רפואית ישנה אופציה של הגשת תביעה לבית משפט לקבלת פיצוי כספי עבור הנזק שנגרם, בין אם מדובר על נזק פיזי או נזק נפשי, אולם יש צורך להוכיח בפני בית המשפט כי הנזק אכן נגרם כתוצאה מרשלנות רפואית.
מהי רשלנות בכלל ורשלנות רפואית בפרט?
כפי שצוטט בויקיפדיה, "רשלנות רפואית, פירושה מתן שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה, כאשר סטייה זו גרמה נזק למטופל, שלא היה נגרם אלמלא סטייה זו. למעשה, מדובר בתביעה אזרחית בין רשלנותו של הרופא או צוות הרפואי. באופן כללי, על המטופל להוכיח את הנזק הנגרם לו הוא כתוצאה מרשלנות, ובכך הוא יכול לקבל פיצויים מהנתבע עקב הרשלנות. רשלנות רפואית יכול להיגרם ממספר סיבות כמו – אי שימת לב, אבחון לא נכון של בדיקת מעבדה, רישום תרופה שאינה מתאימה, טיפול שאינו מתאים למטופל, תקלה טכנית שגרמת לטיפול ומדע לא נכון, אי שימת לב לרגישויות ועברו הרפואי של המטופל ועוד מיני מקרים נוספים שהם רשלנות לכל דבר.
במקרים של הגשת תביעה לבית משפט בגין רשלנות רפואית, השופט יבחן את הדבר הבא: האם חובת הזהירות המוטלת על הרופא הופרה במהלך הטיפול או במהלכו? האם מדובר בטעות אנוש או רשלנות של הרופא? מהו סוג הנזק שנגרם לתובע? והדבר החשוב ביותר המשפיע על כלל התביעה הוא – האם קיים איזה קשר סיבתי בין הטיפול לבין הנזק שנגרם בפועל למנותח.
חשיבת בחירת עורך דין מומחה
בשל המורכבות של תביעות מסוג רשלנות רפואית, שהן אגב נחשבות לתביעות מורכות ביחס לתביעות שונות אחרות, הרי שיש צורך להוכיח כי ישנו קשר נסיבתי י הטיפול שנעשה בפועל לבין הנזק שנגרם, שזהו אחד הפרמטרים המורכבים יותר בכל התהליך. לכן, חשוב לפנות אל עורך דין רשלנות רפואית המתמחה בתחום ושזהו עיסוקו.
כמו כן, יש לגשת קודם לכן לייעוץ אישי על ידי עורך דין שייבחן היטב את המקרה ויוכל לתת לכם המלצה טרם תחילת התהליך כדי לדעת אם ישנה עילה לתביעה והאם ישנו סיכוי לקבלת פיצוי כספי.