מצד אחד תחום הביטוחים מאוד חשוב ומצד שני מעלה לא מעט שאלות, וזאת כי יש מגוון ביטוחים, עלויות ותנאים משתנים. אי לכך כאשר עומדים בפני סיטואציה שמצדיקה הפעלה של הביטוח, אנשים רבים חשים חסרי אונים ומבולבלים, ועל כן במאמר זה ננסה לעשות מעט סדר – נעסוק בשאלה שמתעוררת לא מעט: האם ביטוח בריאות מכסה רשלנות רפואית?
כן ולא
אם גם אתם עומדים בפני סיטואציה לא נעימה, בה לפי תפישתכם חוויתם רשלנות רפואית שמצדיקה פיצוי, הרי שטוב לדעת שיש מה לעשות, טוב לדעת שגם אם אין לכם ביטוח בריאות פרטי אתם עדיין זכאים לכיסוי מטעם מסגרת הביטוח הבסיסי, כך שאת הפיצוי תשלם חברת הביטוח, זו שמבטחת את הקופה אליה אתם שייכים. עם זאת, לא כל סוג של רשלנות רפואית מוביל לפיצוי מטעם חברת הביטוח. שנרחיב? כאשר הרשלנות הינה תוצאה של אבחון לקוי מטעם רופא המשפחה, או התרשלות בעת מהלך ההיריון, הרי שהביטוח ללא ספק תקף, אך אם לצורך הדוגמה מדובר במתן טיפול מציל חיים שהוביל לנזק משמעותי, הרי שאז המצב מעט שונה. מבקשים לדעת מראש האם הביטוח הבסיסי עומד לרשותכם? פנו אל עו"ד שבקיא בתחום – אדם המיוצג ע"י עו"ד לרשלנות רפואית מראש יידע מה מגיע לו ואף כיצד להשיג זאת.
מחוץ לפוליסה
תוהים אלו עוד מקרים שנוגעים לרשלנות רפואית אינם מכוסים מטעם הביטוח הבסיסי? ובכן בין היתר נכנסים למשוואה מקרים שאינם כלולים בסל הבריאות, קרי מנתח פרטי, ייעוץ פרטי, טיפול פסיכולוגי וכדומה. כמו כן, אם הרשלנות הרפואית הינה תוצר של עבר רפואי שבעת עריכת הפוליסה הוצהר והוחרג, הרי שגם הוא לא יעניק את הפיצוי הרצוי, אך לא חסרים תתי סעיפים נוספים, כך כפי שניתן להסיק בתחום המשפט והביטוחים בפרט אין שחור ולבן, אלא כל מקרה יש לבחון מכמה כיוונים, עובדה שמחזירה לחשיבות ייעוץ מקצועי מול עו"ד שבקיא בתחום, כאשר בנקודה זו ראוי לחדד שמלבד השקעה של זמן לא מפסידים דבר, וזאת כי לרוב הייעוץ הראשוני אינו כרוך בעלות.
ביטוח פרטי
לצד ביטוח הבריאות הבסיסי, ניתן למצוא ביטוחים פרטיים, ובעולם הפרטי הכול הרבה יותר יקר ובו זמנית הרבה יותר מקיף. לאור הדברים לפני שעומדים לעשות פוליסת ביטוח יש לבחון היטב את תתי הסעיפים. מה קורה אם מוצאים ביטוח שנראה כדאי אך הכיסוי לגבי רשלנות רפואית אינו מספיק רחב? זוכרים שהחוק בצד שלכם, משמע כל עוד פונים אל עו"ד שבקיא בתחום אתם בידיים טובות – הצדק ייצא לאור והפיצוי יגיע. בנוסף מרגיע לדעת שאין לשלם לעו"ד מהכיס הפרטי, וזאת כי בדרך כלל שכרו הנו אחוז מוסכם מראש מסך גובה הפיצוי.
הצד השני
חשוב לדעת שאם אתם בצד השני, בצד של נותני הטיפול, גם אתם יכולים ליהנות מהגנה של ביטוח, כך שאם יבוא יום ורצון טוב לסייע יסתבך ויתגלגל לנזק, אתם תהיו מוגנים מאחורי "ביטוח אחריות מקצועי". משמע גם אם תואשמו ברשלנות רפואית, תוכלו להימנע מהוצאות הגנה משפטיות ומתשלום הפיצוי מהכיס הפרטי.
רק בריאות!
לסיכום נציין שיש מגוון פוליסות בריאות וכמובן שלל סיטואציות שאינן נכנסות למשוואה. אי לכך לפני שמקבלים החלטה כזו או אחרת, תמיד חשוב לוודא שהיא מושכלת, התקבלה לאחר בחינה מקצועית והשוואה נקודתית. כמו כן, ברגע האמת אם הסיטואציה אינה לטובתכם, פנו להתייעץ עם עורך דין שבקיא בתחום. רק בריאות!